نکات بهداشت و نظافت برای اینکه ویروس کرونا را از خانه بیرون نگه دارید
از شستشوی لباسها تا آمادهسازی غذا – تمهیدات روزمره برای کمک به محافظت از خانوادهتان
یونیسف
آیا ویروس بیماری کرونا میتواند از غذا منتقل شود؟ این روزها لباسها را چگونه بشوییم؟ وظایف خانگی روزمره اکنون به منبع عدم اطمینان و نگرانی تبدیل شدهاند. خانوادهها در تلاش هستند تا امور اولیه زندگی را انجام داده و در همان حین عزیزانشان را ایمن و سالم نگه دارند. اطلاعات نادرست گسترده درباره ویروس همه را در خطر قرار داده و فشار روانی تشخیص واقعیات از جعلیات را افزایش داده است.
تحقیقات درباره ویروس بیماری کرونا ادامه دارد، اما تاکنون میدانیم که این ویروس از طریق ارتباط مستقیم به مانند قطرات تنفسی فرد مبتلا (ناشی از سرفه یا عطسه)، و نیز لمس سطوحی که با ویروس آلوده شدهاند، منتقل میشود. ویروس میتواند بین چند ساعت تا چند روز روی سطوح زنده بماند. اما خبر خوب این است که ضدعفونیکنندههای معمولی میتوانند ویروس را از بین ببرند. حال این وضعیت چه معنایی برای خانه شما خواهد داشت؟
بهداشت شخصی
تمهیدات بهداشتی شخصی میتواند در حفظ سلامت خانوادهتان و افراد دیگر مفید باشد.
به صورتتان دست نزنید
از لمس چشمان، بینی و دهان پرهیز کنید.
توی دستها سرفه یا عطسه نکنید
دهان و بینی خود را در زمان سرفه یا عطسه با آرنج یا یک دستمال بپوشانید. فورا دستمال استفاده شده را دور بیندازید.
فاصله را حفظ کنید
حدقل یک متر فاصله از هر فردی که سرفه یا عطسه میکند داشته باشید.
دستها را بشویید، بشویید، بشویید
بله، همه جا این جمله را میشنوید، زیرا این کار بهترین خط دفاعی ما است. دستها را به صورت مداوم و حدقل به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
یک راه آسان برای انجام این کار با کودکان این است که در تمام مدت شستشو یکی از سرودهای مورد علاقه آنها را با هم بخوانید.
مطمئن شوید پس از اینکه عطسه کرده و یا بینی خود را پاک کردید، به توالت رفتید، زمانی که از خانه بیرون رفته یا وارد آن میشوید، قبل از آماده کردن غذا، قبل از آرایش کردن، قراردادن لنزهای چشمی و … دستها را بشویید.
اگر از ماده ضدعفونیکننده استفاده میکنید اطمینان یابید که حداقل ۶۰ درصد الکل دارد، اطمینان یابید که تمام قسمتهای دست آغشته شده و سپس دستها را به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه به هم بمالید تا زمانی که خشک شوند.
آیا میدانستید؟ آب سرد و آب گرم نیز در کشتن میکروبها و ویروسها به همان اندازه مؤثر است – البته تا زمانی که از صابون استفاده میکنید و دستها را به شیوه درست میشویید!
نظافت خانه
نظافت و ضدعفونی سطوحی در خانه که تماس زیادی با آنها دارید یکی از اقدامات احتیاطی مهم برای کاهش ریسک ابتلا است.
از دستورالعملهای مندرج در محصولات نظافتی برای استفاده صحیح و ایمن پیروی کنید، این دستورالعملها شامل اقدامات احتیاطی هستند که در زمان استفاده باید انجام دهید به مانند پوشیدن دستکش و یا اطمینان از اینکه جریان هوای خوبی در خانه برقرار باشد.
برخی کشورها لیستی از محصولات پیشنهادی برای استفاده علیه ویروس کرونا را پیشنهاد دادهاند.
برای نظافت و ضدعفونی از چه موادی باید استفاده کرد؟
اگر سطح مورد نظر کثیف است ابتدا با صابون یا مواد شوینده و آب پاک کنید. سپس از یک ماده ضدعفونی کننده که حاوی الکل (در حدود ۷۰ درصد) یا سفید کننده است استفاده کنید. سرکه و دیگر محصولات طبیعی توصیه نمیشوند.
در بسیاری مناطق یافتن اسپریها یا دستمالهای ضدعفونی کننده کار سختی است. در چنین مواردی، نظافت را با آب و صابون ادامه دهید. راهحلهایی چون سفیدکنندههای خانگی رقیق شده نیز میتوانند برای پاک کردن برخی سطوح به کار روند.
نکات کلی بهداشت غذا
- پیش از آماه کردن هر نوع غذایی دستها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
- غذا را در دمای توصیه شده بپزید.
- در صورت امکان، مواد فاسد شدنی را در یخچال و یا فریزر نگهداری کرده و به تاریخ انقضا توجه کنید.
- سعی کنید غذای دورریز و بستهبندی را به صورت مناسب و با رعایت اصول بهداشتی دور ریخته و از انباشته کردن باقیماندهها که میتواند حشرات را جذب کند، پرهیز کنید.
- پیش از غذا خوردن دستها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته و مطمئن شوید که کودکان نیز همین کار را انجام میدهند.
- همیشه از ظروف و بشقابهای تمیز استفاده کنید.