ممنوعیت بهره‌برداری تجاری از گیاهان دارویی در سطح مراتع شهرستان دماوند

 به استناد تبصره 7 قانون اصلاح ماده 3 اصلاحی قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور با موضوع ابلاغ سیاست‌ها و ضوابط حفظ، احیا، توسعه، بهره‌برداری و صادرات محصولات فرعی جنگل و مرتع به تمامی استان‌های کشور ابلاغ گردیده، هرگونه بهره‌برداری از محصولات مرتعی و جنگلی از جمله کنگر، موسیر، آویشن، انواع قارچ‌های کوهی و مرتعی، شنگ، انواع میوه و گل درختان جنگلی، بادام، گلابی وحشی، سقز، بنه، سیب وحشی، زرشک و غیره به طور کلی ممنوع و غیرقانونی می‌باشد.

وی افزود: هرگونه بهره‌برداری و برداشت صرفا با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات فوق مجاز می‌باشد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند گفت: در صورت مشاهده هرگونه برداشت، حمل، خرید و فروش و معامله بدون اخذ مجوزهای لازمه، برابر قوانین و مقررات محموله به عنوان کالای قاچاق به نفع دولت توقیف و متخلفین توسط مامورین یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست این شهرستان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

شکری ادامه داد: از عموم مردم به خصوص بهره‌برداران، دامداران و روستاییان تقاضا می‌شود از هر گونه برداشت و حمل این محصولات بخصوص به قصد فروش و معامله بدون مجوز خودداری نموده و در صورت مشاهده هر گونه برداشت غیرمجاز مراتب را به یگان‌های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان اعلام کنند یا با شماره تلفن‌های 1504 و 139 واحد خبری یگان حفاظت منابع طبیعی و شماره تلفن 1540 واحد خبری یگان حفاظت محیط زیست اطلاعرسانی نمایند.

وی تصریح کرد: برداشت و بهره برداری گیاهان دارویی و خوراکی مجاز مشروط در حد عرف مصارف خانوار روستایی ساکن در محل بلامانع است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند عنوان کرد: لازم است جهت حفظ ذخایر ژنتیکی منابع طبیعی و خدادادی و جلوگیری از انقراض گونه‌های باارزش گیاهی شهرستان همکاری لازم با مامورین حفاظتی این شهرستان به عمل آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *